Over mij

 

 

Mijn naam is Sandy Bocken en ben GZ-psycholoog

Ik ben 48 jaar oud, ben gehuwd en heb 2 prachtige kinderen. 

Sinds 2006 ben ik werkzaam binnen de psychologische zorg. Daarnaast heb ik ruim 20 jaar ervaring in de psychiatrische zorg, als gezondheidswetenschapper en verpleegkundige.

Inmiddels ben ik al weer wat jaren opgeleid als gezondheidszorgpsycholoog en heb tevens de opleiding tot cognitief gedragstherapeut (VGCt) afgerond. Ik ben eveneens IBSR-therapeut (Inquiry-Based Stress Reduction). Daarnaast maak ik binnen mijn psychologische zorg gebruik van schematherapie en EMDR. Als GZ-psycholoog binnen de basis generalistische GGZ ben ik vooral praktisch en gefocust werkzaam, maar ik zoek bovenal naar de behandeling die past bij de persoon die tegenover mij zit.  

De meeste ervaring heb ik op mogen doen in o.a. behandeling van depressieve klachten, PTSS, angst- en paniekklachten, fobieën, dwangklachten, lichamelijke spanningsklachten en psychische klachten als gevolg van een ernstige ziekte (bijvoorbeeld kanker of COPD). 

Het psychologen-vak ervaar ik als mooi en dankbaar werk. Gedragsverandering ontstaat mijns inziens door een combinatie van inzicht en motivatie tot verandering. Wanneer dit groeit, wordt het zelfherstellend vermogen vergroot, dit versterkt persoonlijke groei en psychische klachten worden minder of gaan meer naar de achtergrond. 

Dus.... als je merkt dat je somber bent, last hebt van bepaalde angstklachten, dwanghandelingen, herbelevingen,  moeite hebt met het verwerken van iets wat je hebt meegemaakt of vastloopt doordat bepaalde patronen in je leven steeds terugkeren, schroom niet, maak een afspraak en we kijken samen wat ik voor je kan betekenen. 

Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen en kennis binnen mijn vakgebied te onderhouden, om zo goede kwalitatieve zorg te blijven bieden. Ik ben aangesloten bij de volgende verenigingen: 

  • Vereniging voor Cognitieve Gedragstherapie (VGCt, www.VGCt.nl); Supervisor VGCt, lidnummer: 203326
  • Vereniging EMDR Nederland (www.EMDR.nl), EMDR-practitioner (VEN) i.o., lidnummer: 35416
  • het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP, registratie als Psycholoog NIP, www.psynip.nl); lidnummer: 140245
  • ik ben tevens ingeschreven in het Register Schematherapie (aspirant lid, www.schematherapie.nl)
  • Federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten (FGzPt); lidnummer: Psy-218090
  • GZ-psycholoog, BIG-nummer: 09046024025
  • AGB-code behandelaar: 94016760
  • AGB-code praktijk: 94062726
  • BIG-registratie-nummer: 09046024025
  • KVK-nummer: 66409047